Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRichard Swinburne: Isten volt Jézus? (LI)

-21%
Richard Swinburne: Isten volt Jézus? (LI)
2 990 Ft
Akció: 2 362 Ft2362

Richard Swinburne erős filozófiai érvekkel szolgál a kereszténység tanainak megalapozásához. "Van Isten?" című korábbi könyvében amellett érvelt, hogy a világegyetem rendezettsége és az emberi lények létezése már magában is indokul szolgálhat az Isten létezésében való hitre. Swinburne ezúttal továbbviszi fejtegetéseit, és érvekkel támasztja alá, hogy igazak a kereszténység legfőbb tanításai Isten természetéről és világban véghezvitt tetteiről.
Mindenhatóságának és tökéletes jóságának értelmében Istennek Szentháromságnak kell lennie, emberi életet kell élnie, hogy osztozzon szenvedéseinkben, és egyházat kell alapítania, amely minden embernek elviszi üzenetét.

 • Átlagos értékelés
  51
  1
  Utri Gergely
  2014.05.07 15:27
  Swinburn (többek között a népszerű Dawkins szellemi ellenfele) újszerű, valószínűségen és annak csökkentésén alapuló Isten-bizonyítékokkal és a teológiai igazságok megalapozásával szolgál könyvében. Gondolatmenete könnyen követhető, olykor túl egyszerűnek és evidensnek is tűnik, de érveinek ereje megmarad azok újragondolása után is. Számos kényesebb témához is bátran hozzányúl, és azt is alátámasztja logikailag, hogy a 100% racionális bizonyosság miért csak megközelíthető, de el nem érhető. A keresztény hit tanítása persze sokmindenben kiegészítendő Swinburn sajátos látásmódja és érvelése mellett, de jó szívvel ajánlom a könyvet akár olyan keresztényeknek, akiket érdekel az apologetika és szükségük van nyomós és világos hitvédelmi érvekre, akár az igazság még bizonytalan keresőinek, akár az ateista tábor képviselőinek végiggondolásra.
  Előnyök:
  Hátrányok:
 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632273662
  Kiadó
  Helikon Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  200
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés