Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKizöldülő olajfa - Hivatalos megnyilatkozások a zsidó-keresztény párbeszédben

-25%
Kizöldülő olajfa - Hivatalos megnyilatkozások a zsidó-keresztény párbeszédben
2 100 Ft
Akció: 1 580 Ft1580
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

A világvallások között kevés mutat föl oly szövevényes és terhelt viszonyt, mint a zsidóság és kereszténység, és e kapcsolat a mélypontját a vészkorszakban érte el. Az eltelt évtizedekben - a vallásközi párbeszéd kibontakozásával - a remény jelei mutatkoznak, a személyes közeledés és közös társadalmi föllépés mellett megjelent a teológiai és lelkiségi meglátások kölcsönösen gazdagító megosztása is.

A Békés Gellért Ökumenikus Könyvek sorozatának negyedik darabja a kétoldalú vallásközi párbeszédek közül elsőként a keresztények számára - és reményeink szerint a zsidók számára is - a legfontosabbat, e két vallási hagyomány kapcsolatát vizsgálja, fontos forrásszövegek tükrében.

A három bevezető tanulmány után az első fejezet a Római Katolikus Egyház, a második pedig a genfi központú ökumenikus kereszténység párbeszédét tekinti át a zsidósággal. Végül, a harmadik fejezet az alulról induló vallásközi szerveződések - így a legrangosabb, a Nemzetközi Zsidó-Keresztény Tanács - megnyilatkozásai közül emeli ki a legjelentősebbeket.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789632364933
  Kiadó
  L Harmattan Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  172
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés