Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekYehuda Berg: Kabbala és a szenvedés - A fájdalom célja

-21%
Yehuda Berg: Kabbala és a szenvedés - A fájdalom célja
1 999 Ft
Akció: 1 579 Ft1579
Virtuális számla jóváírás: 20 Ft

A bölcsességért meg kell szenvedni. Több igazság van ebben a régi mondásban, mint eddig gondoltuk. A szenvedés az ősi kabbalista bölcselet egyik központi fogalma, Yehuda Berg könyvéből pedig megtudhatjuk, miként fordíthatjuk saját javunkra az élet lelki megpróbáltatásait, és hogyan szabadulhatunk meg végleg a szenvedéstől.
A kabbala tanítása szerint valódi lényünk állandó harcban áll az önző énnek nevezett Ellenféllel. Ha eleget teszünk az önző én követelésének, megadjuk magunkat a kísértésnek, pillanatnyi örömhöz jutunk, ám ezért hosszan tartó szenvedéssel kell fizetnünk. A fájdalomtól való végleges megszabadulás érdekében a kabbala az ellenállás módszerét és az önző én uralmának megdöntését ajánlja.
A hosszú távú boldogság érdekében tehát gyakran a pillanatnyi szenvedést kell választanunk. Ha mindenáron igyekszünk elkerülni vagy elfojtani a fájdalmat, csak meghosszabbítjuk lelki szenvedésünket. Ha azonban a másik útra lépünk - a lélek útjára -, akkor pusztán önző énünkre vár szenvedés. Lelkünknek pedig tiszta örömben és békében lesz része. Hiszen ezért vagyunk a földön.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789632974149
  Kiadó
  Alexandra Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  152
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés