Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekLányok, anyák - Elmeséletlen női történetek II.

-25%
Lányok, anyák - Elmeséletlen női történetek II.
1 990 Ft
Akció: 1 490 Ft1490
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!
A könyv jelenleg nem kapható.

"(...) Számomra az első nagy élményt az a pár holokauszt memoár jelentette, melyeknek a szerzői -nők- a mindennapi életük apró részleteiről írtak: arról, hogyan élték túl a legszörnyűbb megpróbáltatásokat is, együtt az anyjukkal, a nővérükkel, vagy barátnőikkel, "lágertestvéreikkel".
A szerzők között vannak külföldön élő magyarok/magyar ajkúak is. Noha mindannyian remekül beszélik a nyelvet, közülük néhányan könnyebben írtak angolul, így írásaikat fordításban közöljük. (A magyarul író, külföldön élő szerzőink nevét a magyar helyesírás szerint írtuk; az angolul író szerzők esetében viszont megtartottuk az eredeti írásmódot).
Antológiánk műfajilag is változatos, a kifejezetten cselekmény-cenrikus "történetek" mellett helyet kaptak az esszéhez közelebb álló írások, egy vers, egy naplórészlet és egy elvi kérdésekről szóló párbeszéd is, anya és lánya között. A történetek közül három, ma Izraelben élő mesélő története eredetileg nem írásban született meg, hanem egy videóra vett, hosszú életinterjúból "mentettem ki" őket. (...)" (részlet a szerkesztő előszavából)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639886247
  Kiadó
  Novella Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  296
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés