Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKarle Gábor: Londontól Londonig (CD melléklettel)

-25%
Karle Gábor: Londontól Londonig (CD melléklettel)
8 990 Ft
Akció: 6 740 Ft6740
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Most, hogy még frissen élnek bennünk fényes londoni sikereink, különösen időszerű felidézni olimpiai aranyaink dicsőséges történetét!
Erre vállalkozik ez a kötet: a szerző az 1948-as londoni olimpiától a 2012-es londoni ötkarikás játékokig eltelt hatvannégy év magyar olimpiai bajnokai közül azokkal beszélgetett, akiknek aranyérmes döntőjét a legemlékezetesebb, az MTVA archívumából származó filmhíradó-, rádió-, és televízió-kommentárok őrzik. E forró hangulatú közvetítéseket a csatolt CD segítségével Önök is újraélhetik. A felvételek között megtalálják a magyar olimpiatörténet talán legmegrázóbb, 1984-es bejelentését is.
Az interjúkötetben maguk a bajnokok vallanak sorsdöntő küzdelmükről, az odáig vezető útról, az azóta eltelt időről. És megszólalnak a kommentátorok is, akik személyes élményeiket, emlékeiket fűzik hozzá e győzelmek krónikájához. A 2012-es londoni játékok úszóbajnoka, Sors Tamás révén ebben a kötetben első alkalommal kerül méltó helyére a paralimpia is.

"A hang elszáll, az írás megmarad - mondják, de ebben a különleges albumban másképpen van: a hang is megmarad, megőrzi a magyar sport aranyérmes hőseinek emlékét a jövő nemzedéke számára. A lemezt hallgatva és a könyvet lapozgatva megelevenednek sportolóink erőfeszítései, képet kapunk küzdelmeikről és örömeikről." (Szepesi György)

(Gerevich Aladár, Székely Éva, Kardcsapat 1960, Pézsa Tibor, Németh Angéla, Tatai Tibor, Labdarúgó-válogatott 1968, Földi Imre, Gedó György, Vízilabdacsapat 1976, Kocsis Ferenc, Borkai Zsolt, Szabó József, Férfi kajak négyes 1988, Repka Attila, Szabó Bence, Czene Attila, Kovács István, Horváth-Kolonics páros, Kovács Ágnes, Csollány Szilveszter, Pulai-Novák páros, Majoros István, Vajda Attila, Berki Krisztián, Gyurta Dániel, Szilágyi Áron, Női kajak négyes 2012, Sors Tamás)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630852845
  Kiadó
  Szóvilág Kft.
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  304
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés