Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJakab Ferenc: Májsebészet - Evidenciáktól a műtőasztalig

-5%
Jakab Ferenc: Májsebészet - Evidenciáktól a műtőasztalig
Fő kategória >Természet- és alkalmazott tudomány >Orvostudomány
5 400 Ft
Akció: 5 130 Ft5130
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

A máj sebészete rövid idő alatt új specialitássá vált a medicinán és a sebészeten belül, ma a gasztrointesztinális sebészet egyik specialitása, amely különböző technikákat és taktikákat alkalmaz: a nyitott, a laparoszkópos és a perkután intervenciókat.
Fejlődésében igen nagy szerepet játszott és játszik a májtranszplantáció, amely a világban nem különül el a májsebészettől, hanem ellenkezőleg, folyamatosan megtermékenyíti azt, például a „split liver", az élődonoros transzplantáció, a hypothermia, az „ex situ" reszekciók mind-mind speciális felkészültséget igényelnek.
Ha átgondoljuk, hogy a májsebészet a medicina és a sebészet új szuperspecialitása, akkor az is megállapítható, hogy az elvárások jelentősen megnövekedtek, mert a májsebésznek értenie kell az anatómiához, az ultrahanghoz, az érsebészethez, a mikrosebészethez, a laparoszkópos és a robotsebészethez, az immunológiához, a hepatológiához, valamint az onkológiához is.
Napjainkban a májsebészet nem egyedi, egyéni teljesítmény! A máj sebészetét kizárólag csapatmunkában lehet művelni, amelybe beletartozik az onkológus, hepatológus, endoszkópos, patológus, kísérleti sebész, immunológus, biostatisztikus. A kötetet ezért figyelmébe ajánljuk minden, a témában érintett kollégának.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632264448
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  204
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés