Nyitva tartás

2020. január 24. és 29. között személyes átvétellel nem adható le rendelés, az átvételi pont költözése miatt.

Megértésüket köszönjük.

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBotos Kata: "...mint tükrön a lehellet"

-26%
Botos Kata: "...mint tükrön a lehellet"
1 990 Ft
Akció: 1 469 Ft
Kezdete: 2019.12.25   Visszavonásig érvényes!

Egyszer volt, hol nem volt...
...volt egyszer egy aradi kistisztviselő-család, sok gyerekkel. Szétszakította őket Trianon. Egyikük egy dunántúli bányavárosba került. Született két lánya. A kisebbik elhatározta, hogy belép az iskolanővérekhez, és tanár lesz. Végül is közgazdász lett, és férjhez ment egy barna szemű, sovány fiatalemberhez. Magyarország szabadon választott kormányának minisztere lett belőle, 50 év múlva.
Volt egyszer, hol nem volt egy alföldi parasztcsalád. A férfiakat elvitte a két világháború, az első a nagypapír, a második az édesapát. Egyikük se érte meg, hogy láthassa gyermekeinek gyermekeit. Az egyetlen fiúnak azonban sikerült... Ő volt a barna szemű, sovány fiatalember. Nagyon szeretett volna tanár lenni, de 1956-os diákbizottsági tagsága miatt eltanácsolták a pályáról. Közgazdász lett. Államtitkár lett belőle, az első kormányidejét...
A közszolgálat után professzorként, docensként a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Heller Farkas Közgazdasági Intézetének vezetője volt előbb egyikük, aztán a másikuk. Nagyon szerettek fiatalokkal foglalkozni, tanítani. Sokat írnak, kutatnak ma is. Az idő elszállt. Hetven felé, hazafelé... tartja egy régi mondás. Nagy családjuk lett, rengeteg unokával. Biztos, hogy ez a legfontosabb hozzájárulásuk a jövőhöz... Boldogan élnek, míg meg nem halnak.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632633046
  Kiadó
  Napkút Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  160
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db