Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJosette Alia: Perzselő nap - Szerelem és halál a háború poklában

-21%
Josette Alia: Perzselő nap - Szerelem és halál a háború poklában
3 699 Ft
Akció: 2 922 Ft2922
Virtuális számla jóváírás: 37 Ft

Mit is tudhatott az életről a kis Lola, a bájos kamaszlány, mikor az ötvenes évek elején könnyű léptekkel táncolt a kairói nagy bálokon? Miből is sejthette volna, hogy ragyogó világát egy őrült politikai förgeteg el fogja pusztítani? Honnan is tudhatta volna, hogy kamaszkori szerelmei vagy a Nílus-parti esték nyugalma és édessége rövidesen nem jelent többé mást, mint a háború által felperzselt paradicsom emlékét?
Lola regénye egy olyan nő történetét meséli el, akit a történelem vihara és a szerelem mámora ide-oda sodor, és akinek sorsa összefonódik a keleti keresztények fél évszázados agóniájával. Végig kell szenvednie a koptok, a szírek, a maroniták, az ortodoxok pusztulását, akik okkal vagy ok nélkül mindig azt hitték, hogy az ég őrködik a sorsuk fölött.

Ez a nagyszabású családregény végigköveti egy keleti keresztény nő életét gyermekkora fényűző palotáitól a véráztatta bejrúti romokig, a gondtalan élettől az embertelen mészárlások őrületéig.
Egy asszony regénye? Egy civilizáció pusztulásának regénye? Egy soha ki nem hűlő, végzetes szerelem története? Ezekre a kérdésekre Josette Alia kegyetlen, mégis magával ragadóan sodró lendületű regényének elolvasása után kaphatunk megnyugtató választ...

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632975023
  Kiadó
  Alexandra Kiadó (A)
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  592
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés