Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekLéka Géza: Puskás dekázik - Beszélgetések, esszék, kritikák

-25%
Léka Géza: Puskás dekázik - Beszélgetések, esszék, kritikák
2 900 Ft
Akció: 2 175 Ft2175
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Léka Géza második prózakötete kevert műfajú, vonzóan változatos gyűjtemény: egyaránt tartalmaz beszélgetéseket, esszéket és kritikákat. Az egyes írásokat műfajuk szerint három fejezetbe rendezve kapjuk - közös célkitűzésük, hogy nemzeti hagyományaink mentén közelebb segítség az Olvasót az ezredforduló társadalmi jelenségeinek, kulturális közállapotának megértéséhez. A szerző nemzeti elkötelezettségű szellemi magatartását az is jelzi, hogy mindhárom fejezet címét Illyés Gyula "Haza a magasban" című verséből választotta.
Az első részben 1989 és 2004 között folytatott beszélgetéseket olvashatunk, melyekben többek között Berecz András ének- és mesemondó, Falka József szalézi szerzetes, Ködöböcz Gábor irodalomtörténész, Sík Ferenc rendező és Sinkovits Imre színművész vallanak életükről, művészi elképzeléseikről.
A második szakasz önéletrajzi esszéi, közvetlen vallomásai személyes gondolatokat tárnak elénk a költészet mibenlétéről és kortárs irodalmunk kiemelkedő alakjairól.
A harmadik ciklus kritikai írásaiban pedig Léka Géza néhány pályatársa - Görömbei András, Kiss Benedek, Tóth Erzsébet, Vári Fábián László és mások - munkásságát veszi górcső alá. Teszi mindezt azzal a meggyőződéssel, hogy "abból még kisülhet valami, ha az ember olykor azon is elgondolkodik, amit korábban egy életre megtanult."

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639961760
  Kiadó
  Magyar Napló Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  302
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés