Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Charles Henderson: Dzsungelszabályok - A tengerészgyalogos igazságszolgáltatás igaz története Vietnamban
Charles Henderson: Dzsungelszabályok - A tengerészgyalogos igazságszolgáltatás igaz története Vietnamban

Charles Henderson vietnami veterán felejthetetlen klasszikusaiban, "A mesterlövész"-ben és a "Silent Warrior"-ban bemutatta a vietnami frontéletet. Most egy drámai haditörvényszéki tárgyalás megrázó történetét írja le - egy háborút a háborúban, ahol a harc nem a győzelemért, hanem a túlélésért folyik.
Vietnamban nagy különbség van aközött, hogyan kellene zajlaniuk a dolgoknak, és hogyan zajlanak valójában. Az Egyesült Államok hadserege a "dzsungelszabályok" szerint próbálja megoldani a felmerülő problémákat, sok esetben a kényelmet helyezve az igazságosság elé. Erre a harcmezőre lép rá Terry O'Connor, a Legfőbb Katonai Ügyészség századosa - és a csata rögtön egy gyilkossággal kezdődik.
A dzsungelben eltöltött hosszú nap után Celestine Anderson közlegény visszatér a bázisára, ahol rasszista fehér tengerészgyalogosok kötekedni kezdenek vele. Valami elpattan benne, és a gyalogsági fejszéjét egyik sértegetője fejébe vágja. A tapasztalatlan O'Connort rendelik ki védőnek a látszólag egyszerű ügyben, ám a százados a vietnami konfliktus közepén köt ki, ahol a lövedékek felülírják a szabályokat, és a végső bíró a halál. A kegyetlenség és az igazságszolgáltatás igaz történetével Charles Henderson folytatja a hagyományt, és ismét a vietnami amerikai szerepvállalás sűrűjébe kalauzolja az olvasót.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről