Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Horváth Péter: Bogárvérrel
Horváth Péter: Bogárvérrel

"A sötétnek mondott középkor napfényesnek tűnő utolsó évtizedeiben, Mátyás országának gazdag bányavárosában, Selmecen árván mard egy tizenegy éves, nincstelen kölyök. Jó szerencséje (vagy balsorsa) a városszélen tengődő domonkos kolostorba vezérli. Megtűrt mindenesként szolgálja a kolduló rend szerzeteseit, köztük is legfőképp a nehezen kiismerhető apátot, kinek legfőbb álma, hogy az évtizedekkel korábbi földrengésben megrokkant Katalin-templomot - mely valaha a rend egyháza volt - isten dicsőségére újjáépítse.
Nyulacskát - így hívják a nyúlszájjal született, bicebóca kolostorszolgát - különleges adománnyal áldotta (vagy verte) meg az Úr: emlékezete betűhíven megőriz mindent, amiről hallott, s aminek tanúja volt. A kódexmásoló Johannes testvér mellett megtanul írni és olvasni, mindennapjairól bogárvérrel írott, titkos naplót vezet, hogy véletlenül se felejtsen el egyetlen apró részletet sem arra az időre, amelyben majd - vágyai és reményei szerint - megtudja, milyen feladatra szánja őt a mindenkinek gondját viselő Úristen.
Mátyás halálával végképp felborul az addigi status quo. A kolostor is részt vesz a jobbára titkos belharcokban. A megfontolt apát nem bíz mindent a szerencsére. A kolostor árváját spionnak neveli.
Vér és arany, szerelem és bűnök, mély istenhit és profán gondolkodás egyaránt megkísértik a kamaszból ifjúvá serdülő gyereket, aki - megértvén, hogy "árulónak" lett kiszemelve - elkeseredésében a halálba akar menekülni, amikor váratlanul új esélyt kap a sorstól.
Valóban új esély ez? Zarándokútja harmadában éri utol az apát parancsa: Krakkóból egy onnan Selmecre induló festő (bizonyos MS mester) bizalmába férkőzve vissza kell térnie szülővárosába." (a Szerző)


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés