Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


20 séf - 100 recept - Nem csak ínyenceknek
20 séf - 100 recept - Nem csak ínyenceknek

Különleges könyvet tartasz a kezedben, kedves Olvasó. Ez a kötet egyszerre riport- és szakácskönyv. Használhatod úgyis, hogy beleolvasol egy séf életrajzába, és ha megfogott a személyisége, megfőzöd a receptjeit. De cselekedhetsz fordítva is, ha kiválasztottál egy receptet, amit izgalmasnak találtál, főzés közben megismerheted magát a recept készítőjét is. Az ember és a főztje. Egyik jellemzi a másikat.

20 magyar séf, 100 válogatott recept. Megszokott és ismeretlen alapanyagok, régi és új technológiák, meglepő ízkompozíciók, számtalan profi tipp, ötlet és változat, hogy az étel otthoni körülmények között is elkészíthető legyen. .De húsz - néha meglepő és tanulságos - kulináris életút is. Kirajzolódik, ki mit gondol a nagymamáról, a fúziós és a molekuláris konyha kalandjairól, a hagyomány és a haladás kényes egyensúlyáról, a magyar gasztronómia múltjáról, jövőjéről. De kiderül az is, kinek milyen az ízlésvilága, munkamódszere, karaktere.

A 20 séf szakmai hitvallása önmagában is érdekes. Ám így együtt sokkal többet nyújtanak, mint a részletek egésze. A 20 séf, 100 recept című kötet bepillantást enged az elmúlt évtized kulináris forrongásaiba, a különböző divatok és irányzatok sokszínűségébe, sőt még a gasztronómia kulisszatitkairól is fellebbenti a fátylat.

Aki átböngészi az interjúkat, bele-belekóstol az ételekbe, meglepő felfedezést is tehet. Az útkeresés, a szemléletváltás, a rengeteg vita ellenére a magyar étkezési kultúra egy és oszthatatlan. Élő szövet, amely folyamatosan változik, valódi értékei búvópatak módjára mindenütt felfedezhetők. Nincs ugyanis százféle magyar konyha. Csak kettő. A jó meg a rossz.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés