Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Lawrence Hill: Valaki ismeri a nevemet
Lawrence Hill: Valaki ismeri a nevemet

Olvass bele--->

Ezek a felszabadítók azt mondják, azért hoztak engem Angliába, hogy segítsek megváltoztatni a történelem menetét. Nos, ezt majd meglátjuk. De ha ilyen sokáig éltem, kell, hogy legyen valami oka.
Amióta Aminata Diallót gyerekkorában elrabolták Afrikából, hogy rabszolgaként Dél-Karolinában dolgozzon, csak a szabadulására tud gondolni és arra, hogy miként juthatna vissza szülőfalujába. Először együltetvényre kerül, ahol az indigót ellenőrző kereskedő felismeri a fiatal lány páratlan intelligenciáját. Később, már felnőtt nőként, férjétől és gyermekétől elszakadva és a Függetlenségi Háború káoszában találja magát.
Manhattan-ben Aminata segít megírni a "Négerek könyvét", amely azon feketék nevét tartalmazza, akiknek szolgálataiért az angol király szabad elvonulást ígért Új-Skóciába. Amikor a brit abolicionisták új "kalandokat" keresve eljutnak Sierra Leone-ba, Aminata közreműködik abban, hogy ezerkétszáz új-skóciai fekete költözhessen vissza Afrikába. Aminata tevékenysége felnyitja a brit közvélemény szemét, ami nagyban elősegíti a felszabadítási törekvéseket.
Ez a magával ragadó történet egy figyelemre méltó asszony életéről hat évtizedet és három kontinenst ölel át, feleleveníti a történelem egy kegyetlen fejezetét.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés