Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Richard Swinburne: Isten volt Jézus? (LI)
Richard Swinburne: Isten volt Jézus? (LI)

Richard Swinburne erős filozófiai érvekkel szolgál a kereszténység tanainak megalapozásához. "Van Isten?" című korábbi könyvében amellett érvelt, hogy a világegyetem rendezettsége és az emberi lények létezése már magában is indokul szolgálhat az Isten létezésében való hitre. Swinburne ezúttal továbbviszi fejtegetéseit, és érvekkel támasztja alá, hogy igazak a kereszténység legfőbb tanításai Isten természetéről és világban véghezvitt tetteiről.
Mindenhatóságának és tökéletes jóságának értelmében Istennek Szentháromságnak kell lennie, emberi életet kell élnie, hogy osztozzon szenvedéseinkben, és egyházat kell alapítania, amely minden embernek elviszi üzenetét.

2 990 Ft
Akció: 2 362 Ft

Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Átlagos értékelés
1
Utri Gergely
2014.05.07 15:27
Swinburn (többek között a népszerű Dawkins szellemi ellenfele) újszerű, valószínűségen és annak csökkentésén alapuló Isten-bizonyítékokkal és a teológiai igazságok megalapozásával szolgál könyvében. Gondolatmenete könnyen követhető, olykor túl egyszerűnek és evidensnek is tűnik, de érveinek ereje megmarad azok újragondolása után is. Számos kényesebb témához is bátran hozzányúl, és azt is alátámasztja logikailag, hogy a 100% racionális bizonyosság miért csak megközelíthető, de el nem érhető. A keresztény hit tanítása persze sokmindenben kiegészítendő Swinburn sajátos látásmódja és érvelése mellett, de jó szívvel ajánlom a könyvet akár olyan keresztényeknek, akiket érdekel az apologetika és szükségük van nyomós és világos hitvédelmi érvekre, akár az igazság még bizonytalan keresőinek, akár az ateista tábor képviselőinek végiggondolásra.
Előnyök:
Hátrányok:
Webáruház készítés