Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Törvény, jog, igazság - Széll Kálmán életműve
Törvény, jog, igazság - Széll Kálmán életműve

"Széll Kálmán Terv. Széll Kálmán tér. Hosszú évtizedek után néhány éve került be ismét a köztudatba Széll Kálmán alakja. Mivel igen keveset tudtunk róla, még az is felmerült, hogy a ma számára érdektelen, korszakában átlagos politikusról lenne szó. Holott az előző századforduló miniszterelnöke korának nem csupán legfontosabb politikai vezetői közé tartozott, de pályafutása is igen sokban különbözött a dualizmus kori magyar politikusokétól.
Igaz, a Széll alakjával kapcsolatos lekicsinylő értékelések valahol érthetőek, hiszen 1943-ban jelent meg róla utoljára életrajzi munka, s az sem felelt meg a modern tudományosság elvárásainak.
Kötetünkben Széll hosszú és sokoldalú közéleti pályafutásának minden fontos elemét feldolgozták történész szerzőink. A tudományos pontossággal megírt tanulmányok nem csupán Széll életének legismertebb korszakaival foglalkoznak. Az államháztartást stabilizáló pénzügyminiszter és az ellenzékkel békés viszonyt kialakító miniszterelnök mellett megismerhetjük a bankárt, a korszerűen gazdálkodó földbirtokost vagy a pályája csúcsán már túljutott, tekintélyes veterán államférfit is. Aki tehát kíváncsi arra, ki volt , és mit tett Széll Kálmán, kötetünkben találhatja meg a ma elérhető legalaposabb válaszokat.
Kívánom az Olvasónak, hogy haszonnal forgassa a 2015-ben éppen száz évvel ezelőtt elhunyt egykori pénzügyminiszter és miniszterelnök Széll Kálmán életét és munkásságát bemutató kötetet." (ifj. Bertényi Iván)


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés