Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Füzesi Magda: Kagylóének - Régi és új versek
Füzesi Magda: Kagylóének - Régi és új versek
Füzesi Magda, a Kárpátaljai Forrás Irodalmi Kör egyik alapítójaként az elsők között fogalmazta meg az 1944-es deportálások sorstragédiáját, majd a hallgatásra kárhoztatottság tragikumát, a kimondhatatlanságot és a kollektív bűntudat visszás és fájdalmas érzéseit.
Lisztóczky László irodalomtörténész utószavában jól jellemzi e gazdag asszonyi költészet mélységeit: "Elsősorban az egyszerű szépségek és az intim hangulatok kifejezője, a mindennapok örömei és gondjai, az élet apró jelenségei, miniatűr szépségei, a "csendes csodák" igézik meg. Főként tájleíró költészetében nyilatkozik meg mámoros élet- és szépségszeretete, a szülőföld iránti hűsége. Újabb verseiben nemcsak Kárpátalja varázslatos tájait, hanem az anyaország és Erdély természeti szépségeit is magához öleli.”
"Költészetének fő erőssége az egyszerűség és természetesség, a látvány és a látomás között félúton egyensúlyozó jelképiség gazdag asszociációs játéka" - emelte ki Füzesi Magda költészetének jellemző vonását Bertha Zoltán irodalomtörténész.

Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés