Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Martin Pöppel: Mennyország és pokol - Egy német ejtőernyős a II. világháborúban
Martin Pöppel: Mennyország és pokol - Egy német ejtőernyős a II. világháborúban

A könyv 1933-tól 1945-ig, a II. világháború végéig mutatja be egy német ejtőernyős életét, küzdelmeit. Martin Pöppel önként jelentkezett a formálódó új fegy­ver­nem­hez, mert úgy gondolta, önkéntesként négy év helyett csupán két évig kell szolgálnia.

Önéletrajzában Pöppel részletesen bemutatja az ejtőernyős-alapkiképzés körül­ményeit és a későbbi legjelentősebb német légideszant-hadműveleteket. (1939: Lengyelország, 1940: Hollandia és Narvik, 1941: Kréta, 1941/1942/1943: Oroszország, 1943: Szicília és Dél-Olaszország, 1944: Normandia, 1944/1945: Hollandia/ Alsó-Rajna vidéke.)

Pöppel a Rajnánál fejezte be háborús szolgálatát, amikor a 6. ejtőernyős-hadosztály fogságába esett. Angliában töltötte hadifogságát, ahonnan 1945-ben tért haza.

A könyv lapjain végigkísérhetjük egy német ejtőernyős mindennapjait, s azt, hogy a buzgó, vakmerő, önelégült újonc miként érik megfontolt, bátor, felelősségteljes parancsnokká, majd a háború végére fásult, kiábrándult veteránná, akinek az a legfontosabb, hogy emberei biztonságban hazakerüljenek.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés