Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Kimura Rei: Pillangó a szélben - Tódzsin Okicsi élete, aki akarata ellenére az első amerikai konzul ágyasa lett Japánban
Kimura Rei: Pillangó a szélben - Tódzsin Okicsi élete, aki akarata ellenére az első amerikai konzul ágyasa lett Japánban

Simoda kis halászfalu Japánban, a 19. század második felében. A falu szegény lakóinak legfőbb gondja az évenként lecsapó tájfun. Most azonban a történelem vihara is rájuk zúdul. Itt száll partra az amerikai hadiflotta, és az ország megnyitását követeli. Konzulátus nyílik, s az élére az idős vörös óriás, Townsend Harris kerül. Az anyák féltik leányaikat a hús örömeit követelő "idegen ördögöktől".
A túl szépnek született Okicsi meggondolatlanul a főutcán megy haza, Harris megpillantja, és tűzön-vízen, vőlegényen átgázolva magának követeli. A sógun elfogatja a lányt, aki végül az erőszaknak engedve a konzul ágyasává lesz. Így Japán is előnyösebb feltételeket csikarhat ki Amerikától. A falu lakóit ez legkevésbé sem érdekli. Az ő szemükben Okicsi szajha, az idegen ágyasa.
Az érzékeny Okicsi életét derékba töri, hogy néhány évig a konzul használja, majd hazaköltözésekor, mint kidobható szemetet elhajítja. Távozása után becsületesen, önállóan szeretné élni régi nagy szerelmével. Egy nőnek azonban nem bocsátanak meg egykönnyen a férfivilágban, és a múlt szorítása mindennél erősebb.

Pontos és alapos korrajz ez a regény is, akárcsak a 2010-ben megjelent "Japán rózsa". Néha egy-egy finom hasonlat futama a sorok között, mintha Okicsi pengetné bánatosan szamiszenje húrjait.
Megérzések, jósálmok, hiteles japán misztika, egy túlérzékeny, képzelgésre hajlamos lélek nem e világi fogódzói az olvasó lelkét is mindvégig megpengetik.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről