Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Michael Wagner - Robert Frigg: Belső rögzítők - A töréskezelés AO kézikönyve - Az LCP és LISS használatának fogalmai és esetei
Michael Wagner - Robert Frigg: Belső rögzítők - A töréskezelés AO kézikönyve - Az LCP és LISS használatának fogalmai és esetei

A könyvet technikai kézikönyvnek tekinthetjük, de az ennél sokkal több. Az alapokat értelmezi az első fejezetben. Ez fontos szempont, tekintve a tényt, hogy az implantátum a fixateur interne filozófiája kivitelezésének csupán mechanikai szemszögét tükrözi; a biológia egyensúlyának megtartásához a tiszta mechanikával szemben szükséges az implantátum és a sebész is. A girdlestone-i megjegyzés még mindig aktuális: „inkább kertészkedés, mint protézis".
A második fejezet alapvető klinikai szempontokkal foglalkozik; nevezetesen a törésrepozícióval, mint a sikeres belső rögzítés elengedhetetlen tényezőjével. Ezen fejezetet olvasva megpróbáljuk Girdlestone megjegyzését kiegészíteni: „inkább elegáns sebészi technika, mint brutális erő".
A LISS-ről és LCP-ről szóló fejezetek tulajdonképpen technikai leírások, „hogyan is csináljuk". Nagy gonddal kerülnek magyarázatra a belső rögzítés egymást követő lépései, az implantátumok speciális tulajdonságai, a nagy távolságok áthidalása, és a hosszú lemezek használatakor fellépő csavar-emelőhatás.
Az utolsó fejezet a lehetséges hibákról, „mit ne tegyünk", és a nehézségek felléptekor alkalmazandó speciális eljárásokról szól.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés