Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Zétényi Zsolt: A Képíró-ügy - Tanulmány és dokumentumközlés
Zétényi Zsolt: A Képíró-ügy - Tanulmány és dokumentumközlés

A világot bejárta a hír 206 nyarán hogy háborús bűnösre talált a Wiesenthal Központ, Dr. Képíró Sándor akkor 92 éves budapesti nyugdíjas, volt csendőrtiszt személyében. A gyanúsított részt vett az 1942. január 21-23-án Újvidék városában tartott karhatalmi ellenőrzésen, az ún. újvidéki razzián, amely a karhatalom egy részének bűnös kötelességszegései következtében 900-1200, többségében zsidó és szerb polgári lakos véres tömeghalálába torkollott.
Képírót 2011. július 18-án felmentette a Fővárosi Bíróság az emberek törvénytelen kivégzésével vagy megkínzásával elkövetett háborús bűntett vádja alól. Megállapította, hogy a vádlott ellentmondott a legkisebb ellenállás esetére kötelező fegyverhasználatról szóló szóbeli parancsnak, s megmentett a kivégzéstől és kirablástól egy öttagú szerb-zsidó családot. A fellebbezési szakaszba került ügynek a megpróbáltatásokba belerokkant vádlott halála vetett véget.
Ebben a kötetben a Dr. Képíró Sándorral ötévi szoros kapcsolatot tartó, az eljárás nagyobb részében s számos más eljárásban, így az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt őt képviselő, védelmét ellátó ügyvéd fejti ki nézeteit, írja le ismereteit. Mindezt teszi úgy, hogy a jogban járatlan olvasó is megtalálja az őt érdeklő tényeket, pillantást vethessen Dr. Képíró Sándorra, az emberre.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés