Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Romain Gary: A virradat ígérete
Romain Gary: A virradat ígérete

Romain Gary (1914-1980) litván származású francia regényíró. Gyermekkorát Moszkvában, Wilnóban és Varsóban töltötte. 1928-ban a dél-franciaországi Nizzába költözött édesanyjával. Jogot végzett, a második világháborúban repülőtisztként harcolt a németek ellen, később megkapta a legfontosabb háborús kitüntetéseket. Diplomataként szolgált Szófiában, Bernben, Los Angelesben és Bolíviában. Írt regényt, drámát, esszét, forgatókönyvet (A leghosszabb nap), két filmjét ő maga rendezte. Több álnéven is publikált, így fordulhatott elő, hogy kétszer kapott Goncourt-díjat - a legrangosabb francia irodalmi díj csak egyszer ítélhető oda egy szerzőnek. Garyt 1956-ban "Az ég gyökerei", majd 1975-ben az Émile Ajar álnéven publikált "Előttem az élet" című műveiért is kitüntették.

"A virradat ígérete" a francia olvasók és kritikusok szerint Romain Gary (Émile Ajar) egyik legjobb regénye. A nagy sikerű "Előttem az élet" (melynek Magyarországon az elmúlt 35 évben számos kiadása volt) voltaképpen "A virradat ígérete" "remake"-je, tükörregénye. Ideje hát, hogy végre az "eredeti változat" is megjelenjen.
Ennél szebben még aligha írták meg az önző-önzetlen, erőszakosan odaadó, méregből s mézből összeszűrt anyai szeretet krónikáját.
Magyarul az "Előttem az élet" és a "Lady L." című regényei olvashatók.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés