Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Borka Zsuzsanna: Tündérek, királyok, istennők - Mesék és mítoszok birodalma
Borka Zsuzsanna: Tündérek, királyok, istennők - Mesék és mítoszok birodalma

Olvasnak még tündérmesét a gyerekek? Bízom benne, hogy igen. Hiszem, hogy a klasszikus meseirodalom bűverejű, világszép meséi soha mennek ki a divatból. Jöhet bármilyen elektromos játék, film, Internet, az olvasás élményét nem pótolhatja semmi.
Nem is volt annál jobb érzés gyerekkorunkban, mint amikor suli után kezünkbe kaphattuk kedvenc könyvünket, és egy sarokba húzódva belemerülhettünk a csodák világába. Ilyenkor az olvasó szerzőtárssá válik, s belső képalkotása révén saját maga pergeti a mese filmjét. Ezért marad fenn a könyv, míg világ a világ!
A tündérmesék szép nővére a mitológia. Imádom a régi görög irodalom mondaköreit, az istenek és istennők szövevényes, bonyolult kapcsolatait erényeikkel és „emberi” gyarlóságaikkal együtt. Az Olümposzi kalanddal az volt a célom, hogy közelebb hozzam a gyerekekhez, és megismertessem velük az ógörög mitológia legfontosabb szereplőit.
Az általam legjobban szeretett kedvenc Grimm meséket és mitológiai történeteket öltöztettem versekbe, bízva abban, hogy az elbeszélő költemény rímes zenéje kedveltté teszi a gyerekek körében és szívesen olvassák majd.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés