Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Tőzsér Árpád: A kifordított ember - Naplók naplója (2001-2004)
Tőzsér Árpád: A kifordított ember - Naplók naplója (2001-2004)

Tőzsér Árpád naplóinak harmadik kötete a 2001-es, 2002-es, 2003-as és 2004-es évek személyes és közéleti eseményeinek, szellemiségének megjelenítése, magas irodalmiságú krónikája.
A szerző Kossuth-díjas költő, s mint ilyen, elég fontos személyiség ahhoz, hogy a körülötte és benne zajló dolgok, történések, gondolati-lelki folyamatok is fontosak és irodalmilag érdekesek, olvasmányosak legyenek, s kor-, művelődés- és mentalitástörténeti adatokkal és tanulságokkal is szolgáljanak.
Tőzsérnek különös tehetsége van ahhoz, hogy a legköznapibb eseményektől is a világtörténelembe, világirodalomba, a filozófia régióiba lendüljön. Az év első napján tett bejegyzése szinte időjárás-jelentésként indul de a következő pillanatban már Jézus Krisztusról és a Karoling-reneszánszról elmélkedik a költő, s mindezt képes a maga "legszemélyesebb történéseként" tálalni.
A lejegyzett események azonban akármennyire is dokumentumjellegűek és történelmi hűségűek, bizonyos értelemben művészileg is alakítva vannak, ha másként nem, hát az események megválogatásával, de erősen érezhető a szövegen az utólagos stilizáció, a tudatos irodalmi, költői motívumszerkesztés, az intellektus korábbi gondjainak-gondolatainak későbbi kifejtése, részletezése, kisesszékké kerekítése is.
Tőzsér Árpád naplóinak harmadik kötete szervesen kapcsolódik a két első, már könyvalakban megjelent kötethez, s a sorozat irodalomtörténeti jelentőségű műegészet ígér.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés