Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Káplán Géza: Hullámzó távlat
Káplán Géza: Hullámzó távlat

Bejárt utak, mindennapi jelenlétükkel kitüntetett tartomány - neveztessék bár egyszerűen lakóhelynek - jelenségek, álmok és emlékek nemtője. Beszédes bizonyosság, de oly megszokott, rögzült; a fogyatkozó életidő szerkeszti át édeni távlattal.
A bennszülött múlhatatlan önképét dédelgeti az otthonos tájban - pannon térség, Balaton betöltheted-e egy elkényeztetett idegen csapongó képzeletét? Akként, amilyen vagy: különleges, kifinomult, talmi és tömeges.
Kényelmes karosszékemből is felfogható az ismerős vidék sugallta, mert lényegi és személyes. Pazarló részletek - s valami állandósult egész. Együtt voltunk: vízi sík, földi domborzat, a lehető legjobb társak, s fölöttük az ég megható igazolása - együtt-e, vagy csak a teljes tér számozott elemei? Tépelődő bölcselet a megmondhatója…
Kétségek lekötöttje a költészet is, de mindenekelőtt: megjelenítés. Legyen látható, ami megvolt, működjön a jelen emlékezete, rendszerezze készletét a gazdálkodó Én! Ahogy rég az évkönyvek lapjain, gyűljön egybe a hasznos szép s az önmagáért való: mind a felsőbbrendű irgalom ajándéka. S láttassék a humorral oldott hála érzülete.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés