Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Saárközy Erzsébet: A bitorló család
Saárközy Erzsébet: A bitorló család

Néhány rövid évtizede divatba hozták a volt Osztrák - Magyar Monarchia elsiratását. Ezt a jelenséget két dolog indította el:

• Az egyik maga a Habsburg uralkodóvonal ma élő tagjainak a bűnbánata és nyughatatlansága az elveszett habsburgi hatalom és úrhatnámság, a végzetesen megcsappant, könnyen beömlő jövedelem, kényelmes, kevés híján semmittevő életmód felett. Bár keményen hagzik ez utóbbi jelző, a múltra nézve azonban igaz és fellebbezhetetlen.

• A másik vonást, mely szükségszerűen ehhez kapcsolódik, a volt feudális rendszer károsultjainak mai hátrányos helyzete váltotta ki. A társadalmi rétegződésen belül a középosztály alsó rétegéig mindenütt megtaláljuk a múltba visszavágyókat...

Az álmodozók kisebbségben vannak ugyan, de abban a reményben, hogy egy óvatlan történelmi pillanatban egy sikeres államcsíny a múltat visszavarázsolja. Értsük ez alatt: a habsburgi múltat. Magyarországra is.

*
„A bitorló család (A Habsburgok)” című ezen kiadványt az ELŐSZÓ utolsó bekezdésével ajánljuk, amelynek megítélését, a konklúziók levonása utáni álláspont kialakítását az olvasókra bízzuk:

„... tekintsük át, ha vázlatosan is, mit látunk ebben a „habsburgi magyar múltban”, amelyre még a mai Magyarországon is, mai politikusok is nem röstellnek hivatkozni mézes - mázos ajakkal esetenként. Politikai érdekből ugyan, de szükséges-e valóban?


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés