Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Szabó Miklós: Zöldsapkások
Szabó Miklós: Zöldsapkások

1956 végén a politikai okokból szökve távozók, a nyugati világban szerencsét próbálni akarók tömegével együtt hagyja el Magyarországot az akkor 18 éves Magyar Ferenc és családja.
Amerikába tartanak, ahol másoknál előnyösebb fogadtatásban van részük, hiszen a fiú apja összeesküvőként ült börtönben 1945 után, s a CIA számon tartja őt, mint beépített emberét. Az ifjú Magyar Ferenc az US Army önkéntes katonája lesz, később átkerül a katonai rendőrség kötelékébe, majd karrierje tovább ível: a hírhedt "zöldsapkás" különítmény katonájaként különleges kiképzésben részesül, hogy méltó tagja legyen annak az alakulatnak, mely a világ minden táján terrorakciókkal, puccsokkal, diverziókkal szól bele más országok politikai életébe.
Szabó Miklós dokumentumokra épülő regénye nemcsak egy dél-amerikai inváziós kísérlet és egy vietnámi bevetés izgalmát kínálja az olvasónak, hanem egy szélsőségek közt lavírozó emberi sorsot is bemutat. Magyar Ferenc jóhiszemű, naiv fiúból előbb szakképzett, érzelmektől mentes zsoldossá, kémmé, majd gyilkossá "nevelődik", ám amikor saját hazája ellen akarnák bevetni, mindentől megundorodva váratlan döntésre szánja el magát...


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés