Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Báger Gusztáv: 75
Báger Gusztáv: 75

"Az idén 75. életévét betöltő költő egy különleges ajándékkal szeretné meghálálni versolvasói hűséges és megtisztelő figyelmét. E kis könyvecske ékszerdoboz, melyben 75 darab csiszolatlan drágakő rejlik. Mindegyik kristály egy-egy tűnődés, megválaszolásra váró kérdés a gazdag költői életműből. Vannak köztük epigrammák, aforizmák, haikuk, verstöredékek, de mindegy is minek nevezzük őket, mert végső soron mi vagyunk e szövegek: a mi önmagunkra való rákérdezéseink - és mi is fogjuk saját képünkre csiszolni őket.
Forgathatjuk úgy e könyvet mint az ébredező, az értelmesen hívő ember breviáriumát, mely nem imák, sokkal inkább meditációk gyűjteménye; de kézbe vehetjük úgy is mint a szerző válogatott találós kérdéseit, melyek megfejtéséhez Szabó Imola Julianna képi asszociációi és a tartalomjegyzékban felfedett verscímek adhatnak támpontokat.
Tegyük fel bátran az unásig ismételt kérdéseket, és forgassuk meg a kaleidoszkópot, hogy nem várt összefüggések tárulhassanak fel lelki szemeink előtt!" (Oravecz Péter) "Páraként gomolygunk, mint
tengerből fölmerült gondolat.

Szikrányit megsejtünk abból,
mit a csillagok nem felejtenek."


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés