Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Alice Zeniter: Szomorú vasárnap, avagy a semmi ágán
Alice Zeniter: Szomorú vasárnap, avagy a semmi ágán

A Magyarországon írott Sombre Dimanche (Szomorú vasárnap) a tehetséges fiatal írónőknek járó Closerie des Lilas-díj, a Nevers város díja és a Prix du livre Inter - a francia közszolgálati rádió díja - után, 2013. június 18-án megkapta az Express című folyóirat olvasóinak díját.
A Seress Rezső világhírű dalával azonos című melankolikus családregény Budapesten játszódik, és három generáció életét mutatja be az 1956-os forradalomtól a kádárizmuson át napjainkig. A Nyugati pályaudvar környékén ugyanabban a házban élő Mándy család tagjai az elmúlt évtizedek magyar történelmének viszontagságaiban képtelenek a boldogságra: az idősebbek a történelmet okolják tragikus életükért, a fiatalabb generáció pedig illúziókkal álmodozik a Nyugatról.
Az alig 27 éves szerző több évig élt Budapesten, az Eötvös Kollégiumban franciát tanított. Az egyik legjelentősebb szépirodalmi kiadónál, az Albin Michelnél megjelent Sombre dimanche a harmadik regénye.A jelenleg Párizsban színháztudományból doktori tanulmányokat folytató és a Sorbonne egyetemen oktató fiatal szerző alig 16 évesen publikálta első kötetét Deux moins un égal zéro (Kettőből egy egyenlő nullával) címmel, amellyel elnyerte Basse Normandie régió irodalmi díját. Hét évvel később már az Albin Michelnél jelent meg második regénye, a Jusque dans nos bras (Utolsó vérig), amely a francia bevándorlás és társadalmi integráció kérdéseit boncolgatta. A kötetet 2010-ben a Porte-Dorée, 2011-ben pedig Laurence-Tran díjakkal jutalmazták. Ugyanebben az évben egy testvérháborúról szóló színdarabot is közölt Alice Zeniter, amely elnyerte a francia színházi intézet (CNT) alkotói támogatását.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés