Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Kassai Tibor: Két és fél év Irakban (1970-1972) - Egy kutató állatorvos visszaemlékezései
Kassai Tibor: Két és fél év Irakban (1970-1972) - Egy kutató állatorvos visszaemlékezései

A szerző az Egyesült Nemzetek Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének (a FAO-nak) állatorvos szakértőjeként két és fél éven át (1970-1972) Irakban élt és dolgozott. A könyv szerzőnek ebben az időben a közel-keleti régióban szerzett élményeit és tapasztalatait tárja olvasmányos formában a nem csak és nem is elsősorban szakmai alapon érdeklődő olvasó elé.

Az olvasó megismerheti a négytagú család (férj, feleség, egy másfél éves és egy hat és fél éves fiúgyermek) idegen kultúrájú környezetbe való beilleszkedésének és otthon teremtésének történetét. Megismerheti a tekintélyes nemzetközi szervezet működési mechanizmusát, a helyi kormányzati szervekkel való együttműködés eredményeit és buktatóit, az iraki kollégákkal való együtt-munkálkodás keserédes tapasztalatait. Színes életképek sorozatának a felidézése segíti az olvasót egy ősi kultúrájú és muszlim hitű ország lakói életének a megismerésében. Szerző megosztja az olvasóval az iraki szolgálata alatt az iraki Kurdisztánban és a régió más országaiban (Libanon, Kuvait, Irán, Törökország) tett látogatásai során szerzett tapasztalatait is.

Ismeretes, hogy szerzőnek a térségből való távozása után a közel-keleti régió súlyos etnikai, vallási és nemzetközi konfliktusok színterévé változott. Szerző arra is vállalkozott, hogy a lényegre törő tájékoztatást adjon ezekről a sokakat érdeklő, ám nehezen áttekinthető bonyodalmakról, mint pl. a kurd kisebbség helyzete a térségben, változások Iránban a sah bukása után, a háború Irak és Irán között, a Szaddám korszak megpróbáltatásai Irakban, Kuvait lerohanása, az „Öbölháború”, az amerikai-angol offenzíva Irak ellen, a Szaddám Huszein bukását követő időszak Irakban.

A szerző a projekt keretében elvégzett kutatómunka eredményeiről a könyv Függelék részében ad tájékoztatást. A könyvet gazdagon illusztrálják a szerző fotói.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés