Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Sofi Oksanen: Mikor eltűntek a galambok
Sofi Oksanen: Mikor eltűntek a galambok

A történelmet, a politikát, a magántörténelmet és a fikciót egybeolvasztó, mesterien felépített regény több szálon futó cselekménye több idősíkon játszódik: hol a németek megszállta Észtország adja a hátteret a második világháború éveiben, hol ugyanaz az észt vidék, ám a szovjet megszállás alatt, a '60-as években, az ügynökök és Janus-arcú besúgók szőtte hálók közepette.
A lebilincselően izgalmas történetben három szereplő életét követhetjük nyomon: Roland - az ideákat kergető, hazája függetlenségéért küzdő szabadságharcos; unokatestvére, Edgar - aki mindent elkövet azért, hogy elrejtse életének sötét oldalát és még sötétebb titkait, s megkaparintson magának legalább egy kis szeletet a hatalomból; és Edgar felesége, Juudit - akit házasságának szégyene és a reménytelen boldogtalanság köt béklyóba. E három ember sorsa örökre egybefonódik, nemcsak a rokoni kapcsolatok okán, hanem a kusza érzelmek, szenvedélyek s a megannyi rejtély és bűn miatt is.

A Mikor eltűntek a galambok Sofi Oksanen négy kötetre tervezett sorozatának harmadik része. A tetralógia korábbi darabjai: Sztálin tehenei, Tisztogatás.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés