Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Békés Pál - Dés László - Geszti Péter: A dzsungel könyve - A musical dalai - Kottafüzet
Békés Pál - Dés László - Geszti Péter: A dzsungel könyve - A musical dalai - Kottafüzet

"Abszolút főszereplő a zene, Dés László megítélésem szerint rendkívül értékes matériából, az eredeti műre jellemző koloritból kiinduló muzsikája, amely dallamos, könnyed, jól énekelhető anélkül, hogy minimális engedményt tenne napjaink mindent elöntő, kommersz rágógumiízlésének." (Koltai Tamás - Élet és Irodalom, 1996. március 1.)

"Békés Pál és Geszti Péter dialógusai s dalszövegei jól összeillenek. Mindketten eljátszanak neves irodalmi művekből vett utalásokkal, szóvicceiken és egyéb nyelvi sziporkáikon jókat derül a publikum. Ilyen poén például a - feltehetőleg - Békéstől származó "DzséTéKá", azaz a Dzsungel Törvénykönyve megnevezés, a "Sír Kán-kán", a kiművelt majomfők emlegetése, a Hamlet-idézetek ironikus keselyűsítése, és Geszti egyik telitalálata a "Mentünk, de meg-jöttünk, egy majomban őrlünk" refrénű Monkey-funky." (Magyar Judit Katalin - Színház, 1996/5.)

A Dzsungel könyve ősbemutatóját 1996-ban, a Pesti Színházban tartották. A Hegedűs D. Géza által rendezett produkció elnyerte a színikritikusok díját, 2013-ban pedig - magyar szerzők darabjaként Magyarországon először - elérte az 1000. előadást.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés