Áruházunk december 15-én 0 órától december 24-n 12 óráig zárva tart, rendeléseket nem fogadunk.
A már leadott rendeléseket folyamatosan teljesítjük.
Legkésőbb december 18-án hétfőn minden rendelést átadunk a postának, a futárszolgálatnak, valamint átviszünk a személyes átvételi pontra.

Valamennyi kedves vásárlónknak Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk.

Várjuk vissza december 24-én 12 órától ismét.

Ügyfélszolgálat: +3618909816 +36304475140
ugyfelszolgalat@ujkonyvek.hu
Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Rosta István: Szent-Györgyi Albert (1893-1986)
Rosta István: Szent-Györgyi Albert (1893-1986)

Szent-Györgyi Albert Magyarország legismertebb tudósai közé tartozik. Sokan és sokat írtak már róla. Az 1920-as '30-as évek kultúrát becsülő légkörében a Nobel-díjáról öregektől a gyermekekig szinte mindenki tudott. Gyermekkori élményeim közé tartozik, hogy 7-8 éves koromban a nagyszüleimet hallottam beszélgetni Szent-Györgyi Albertról és a C-vitaminról. 1937-ben még a kis tanyasi iskolák tanítói is elmagyarázták az iskolás gyermekeknek, hogy ki Szent-Györgyi Albert. Ismerték őt hallomásból még a csekélyebb műveltségűek is. Az írásművek sem fukarkodtak a Szent-Györgyi-féle eredmények elismerésével. Az eddigi művek nagy része azonban a tudós biokémiai tudományos eredményeit tartalmazza, és tudósi életút-feldolgozásnak tekinthetők.
A jelenlegi kötet inkább Szent-Györgyi Albertet, az embert állítja a középpontba, – családi kötődésekkel, lelkületével, érzelemvilágával, az emberiség nagy problémáin való töprengéseivel. (Ami természetesen nem jelentheti a tudományos életmű szerepeltetésének teljes hiányát!) 2008-ban ünnepeltük születésének 115. évfordulóját, és az alkalom kötelezi a magyar tudomány művelőit a méltó emlékezésre. Ezért készült el ez a kis kötet is.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés