Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Pszichiátriai lexikon
Pszichiátriai lexikon

"(...) A szerkesztő és szakavatott munkatársai a magyar pszichiátriai fogalomtár nagyméretű birodalmát hozták létre, amely alkalmas a bolyongásra, de az olvasás során a világos fogalmazásnak köszönhetően - nem áll fenn az eltévelyedés veszélye (a dantei selva oscura: sötétlő erdő). Az csak véletlen (esetleg jungi szinkronicitás) lehet, hogy e hatalmas birodalom - hatalmas, mint V. Károly spanyol király/német-római császáré, ahol "soha nem nyugszik le anap" (el imperio donde munca se pone el sol) - alapítója, működtetője (szerkesztője) is Károly.
A pszichiátria állandóan fejlődő diszciplina, újabb és újabb korszerű vizsgálómódszerek jelennek meg benne, és új meg új tudományterületekkel kapcsolódik (kognitív idegtudomány, in vivo agyi képalkotó eljárások, molekuláris biológia/genetika), a fogalmak/címszavak köre tehát várhatóan folyamatosan bővül majd, az alap azonban feltehetően marad.
Akiben bármilyen érdeklődés, netán olthatatlan vágy keletkezik, hogy a pszichiátria szakkifejezéseinek terén ismereteit gyarapítsa, tudásszomját oltsa, nem kell messzeségbe mennie, idegen nyelvű írásokat forgatnia, e könyv lapjainak forgatása ajánlható. Egy ősi kínai közmondás szerint "Távoli kút víze nem alkalmas közeli tűz oltására" (Yüan shui chiu pu liao chin huo).
Merítsenek hát a közeli kútból!" (Janka Zoltán)


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés