Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Simon V. László: id. Rubik - A Nagy Magyar Aviátor
Simon V. László: id. Rubik - A Nagy Magyar Aviátor

"Ha azt mondom Rubik Ernő, a válasz csak kocka lehet.
Világos, hiszen nincs a földnek olyan eldugott helye, ahol ne forgatnák megszállott felnőttek, s tojáshéjból alig kinőtt emberpalánták a XX. századi "nagy őrületet", a Rubik-kockát.
Jó, de hogyan kerül a csizma az asztalra, kérdezhetnék nagyrabecsült olvasóim, ha bíznak bennem, és a látszólag értelmetlen bevezető után van türelmük tovább olvasni, ígérem mindent megmagyarázok.
Hol is tartottunk? Igen, a kocja. Az elmúlt évtized elején orkánszerű sebességgel "rontotta meg" a világot egy akkor még ismeretlen, 30-as éveit taposó magyar fiatalember, ifjú Rubik Ernő.
Ördögös találmánya, a Rubik-kocka, fénysebességet meghaladó száguldással terjedt el az öreg földgolyónkon. Azóta bizony sok-sok víz hömpölygött le az öreg, kanyargós Dunán, de a bűvös kocka világkarrierje ma is változatlan erővel tombol. A fiatal felfedező a világ egyik legismertebb embere, és mit tagadjuk, sokak által irigyelt világsztár lett.
Joggal. Az idő igazolta. Elsőszülött gyermeke meghozta számára a sikert. S itt álljunk meg egy lélegzetnyi időre. Hogyan is van ez? Ha ifjú Rubik Ernő a kocka szülőapja, a papa, az idősebb Rubik Ernő, mi sem természetesebb, "nagyapja" az ördögös jószágnak.
És most kérem figyelni. A nagypapa sem akárki. A XX. század nagy világőrületének, a repülésnek egyik rokonszenves vezéralakja. Bizonyítékul álljon itt egy igaz ember és családja igaz története." (a Bevezető)


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés