Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Angus Konstam: A kalózkodás igaz története
Angus Konstam: A kalózkodás igaz története

A kalózok története akkor kezdődött, amikor az ember először tengerre szállt. Angus Konstam rendkívüli szakértelemmel, mégis szellemesen és olvasmányos módon mutatja be a kalózkodás jelenségét az ókori egyiptomiaktól kezdve a fosztogató vikingeken és a kalózkodás aranykorán át egészen a jelenig. E különleges, térképekkel, korabeli metszetekkel és színes illusztrációkkal gazdagított könyv elválasztja egymástól a valóságot és a hollywoodi fikciót, s hitelesen tárja fel a kalózkodás elvetemült és halálos mesterségének minden részletét.

"Az embereket valószínűleg a 17. század végi Amszterdamban vagy a kora 18. századi Londonban éppannyira lenyűgözték a kalózok, mint napjainkban.
Vonzerejük számos okát említettem már. Ezek a férfiak elutasították a törvényeknek engedelmeskedő társadalmat, nem szabtak maguknak gátat, egzotikus helyekre vitorláztak, mindent elvehettek, ami csak megtetszett nekik… Megtettek minden olyan dolgot, amiről az átlagos olvasó is álmodott, ám valószínűleg soha nem váltotta valóra. Napjainkban sincs ez másképp. Könnyű belátni, hogy a gyerekeket miért ejti ámulatba a kalózkodás, ahogy azt is, hogy miért oly gyakori témája az ifjúsági irodalomnak. A kalózok tekintélyelvet mellőző figurák, akik sokáig fenn maradhattak, és nem kellett fürödni menniük. Felnőttek esetén is hasonló a vezérfonal: az egyén szabadsága, a szabadulás a társadalmi kötelezettségektől és a menekülés képessége a modern élet gúzsba kötöttségétől. A kalózok a felnőttek és a gyerekek szemében egyaránt egzotikusak, romantikusak és szabad szelleműek."
(Angus Konstam)

3 699 Ft
Akció: 2 922 Ft

Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés