Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Petrák Katalin: Emberi sorsok a 20. században - Magyar hadifoglyok és emigránsok a Szovjetunióban a két világháború között
Petrák Katalin: Emberi sorsok a 20. században - Magyar hadifoglyok és emigránsok a Szovjetunióban a két világháború között

Közeledik az első világháború kitörésének 100. évfordulója. A benne résztvevőknek és az áldozatoknak ma már csak az unokái, dédunokái élnek. Nekik készült ez a könyv, s mindazoknak, akik megújuló érdeklődéssel fordulnak a múlt felé.
A keleti fronton 1914-15-ben magyarok tízezrei estek el vagy kerültek fogságba; az oroszok hadifoglyaikat a hatalmas eurázsiai térség legkülönbözőbb részeire vitték. Petrák Katalin több évtizedes kutatómunkával azt igyekezett feltárni, hogyan alakult e szerencsétlenek sorsa, hogyan éltek vagy haltak meg, s hányan vesztek el örökre családjuk, nemzetük számára. Kinek és hogyan sikerült hazatérnie? A kint rekedtek közül sok-sok ezren végül emigránsok lettek, akiknek tömegét utóbb újabb emigránsok gyarapították: politikaiak és gazdaságiak.

Petrák Katalin óriási mennyiségű hazai és oroszországi forrásanyagot dolgozott fel, s ezeket memoárokkal, interjúkkal egészítette ki. Könyvében olvashatunk Przemyslről, a krasznojarszki hadifogolytáborról és a Szoloveckij-szigeteken kiépült lágerről, a volt hadifoglyok és emigránsok kalandos életútjáról.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés