Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Z. Szalai Sándor: Gárdonyi nagy útja
Z. Szalai Sándor: Gárdonyi nagy útja

A legnépszerűbb magyar író még ma is Gárdonyi Géza.
Hogy mi lehet töretlen népszerűségének titka? A számos ok közül az egyik bizonyára korszerű, humanista, épp ezért ma is érvényes, vonzó magyarságtudata és magyarságféltése, amelyet már a múlt század harmincas éveiben nemcsak az országon belüli, hanem a határainkon túl rekedt magyar kisebbség is a magáévá tett, a magáénak érzett.
Mégis, mindeme korszerű magyarságtudat ellenére valami nagy-nagy és bizonytalanul körvonalazható hiányérzet munkál a XXI. század második évtizedének elején a magyar társadalomban: ma fájdalmasan hiányzik a nép, azon belül a falu, a szegény falusi és városi népréteg, az "alul lévők" helyzetének szépirodalmi és szociológiai megjelenítése.
Cseppet se véletlen, hogy épp mostanában nőtt az érdeklődés az iránt a Gárdonyi iránt, aki képes enyhíteni ezt a mardosó hiányérzetet bennünk. Aki példát mutathat ma egész nemzetünknek, és íróinknak is: igenis, alig száz éve létezett és alkotott egy származására nézvést félszáz-félmagyar, de magát magyarnak tartó magyar író, aki beutazván és belakván az egész történelmi Magyarországot, azt tartotta a legfontosabbnak, hogy az egész magyar nép életét ábrázolja, és felmutassa a benne rejlő óriási erkölcsi erőt és szépséget.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés