Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Almási Miklós: Bevezetés a 21. századba (Negyvenhat + egy)
Almási Miklós: Bevezetés a 21. századba (Negyvenhat + egy)

Miért bevezetés? Miért 21. század? Hisz életünkben minden csak folytatódik, a századvég nem kínai fal, hanem csúszda az elkövetkezőbe. A századok között folyamatos átmenet - ma már csak illúzió: a 21. század mindent felborított, radikálisan új világot hozott. Mindent lecserélt, ami a 20. században otthonos volt: analóg rendszerek helyet jött a digitális korszak, meghitt beszélgetés helyett az okostelefon, barátok helyett "követők" a Twitteren, nemzetállamok helyett a globalizált világ, a viszonylagos béke helyett egyre több és kegyetlenebb háború.
Maradt a művészetek simogató környezete: a zene (otthon, kocsiban, koncerten - akár pop, akár Mozart), az irdalom (azért nemcsak tévézünk), az építészet (ami városunkban körülölel és éltet). De legfőképp az a gondolati kincs, amit az "átkozott 20. század" izzadt ki magából.

Almási Miklós kultúrtörténeti breviáriumában útjelzőként emeli elénk a 20. századból azokat az értékeket, támpontokat, "figyelmeztetőket", melyek segítenek eligazodni a 21. század brutális vadonában.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés