Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Grendel Lajos: Távol a szerelem
Grendel Lajos: Távol a szerelem
"Grendel Lajos a "Négy hét az élet" című remeklése után újabb leszámolásregényt írt. Ám ezúttal a szerző nem vállalkozott egy teljes társadalmi és/vagy történeti tabló megalkotására, hanem ennél szűkebbre fogta a mű epikai terét és perspektíváját. A "Távol a szerelem" nyitójelenetében G. bácsi, a szlovák nevelőapa figyelmezteti a fiút, Rudit, hogy az apja öngyilkossága nem úgy történt, ahogyan ezt eddig tudta. A visszatekintő, jelenetező elbeszélés megidézi a tizennégy évvel korábbi eseményt, Rudi apjának halálát és temetését. A halál és a szerelem rejtélye végigkíséri Rudi egész életét.
A kisregény további epikus fordulatai az értékvesztést visszafordíthatatlan történetként jelenítik meg. Ám a műbeli "nyomozásban" végső soron az olvasónak kel eldöntenie, hogy ebben a rejtélyes, egyszerű és mégis végtelenül bonyolult történetben mit tekint igaznak és hamisnak.
Érdemes megjegyezni, hogy a szerző súlyos és végzetesnek hitt betegségből - amikor egy időre a beszéd- és írásképességét is elveszítette -, nos, ebből az állapotból e kiváló kisregény megalkotásával lábalt ki. Aligha túlzás ezt Grendel Lajos rendkívüli emberi és írói teljesítményének nevezni." (a Kiadó)

Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés