Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


A rehabilitáció gyakorlata
A rehabilitáció gyakorlata

Ez a könyv az 1998-ban a Medicina Kiadónál megjelent Orvosi rehabilitáció című könyv folytatása. Az előző kötetben a rehabilitáció leírása volt a fő cél. Mint az első hazai orvosi rehabilitációs szakkönyv számos orvosi ágazat rehabilitációs célkitűzését, szervezését, szükségességét tartalmazta. Most viszont az volt a szerzők szándéka, hogy a rehabilitációs módszerek megvalósításának lehetőségeit ismertessék azokon a szakterületeken, amelyeket a könyv felölel.
Minden fejezet lehetőség szerint leírja a saját szakterületén a rehabilitáció rövid indoklását, a gyógytorna és a fizioterápia programjait. Ezek a programok típusgyakorlatok formájában kerülnek felsorolásra, és megfelelő áttekintést adnak arról, hogyan kell megvalósítani az előírt rehabilitációs kezelést. A könyv igyekszik rámutatni, hogy a rehabilitáció végrehajtásának módszerei közös szándékot, egységes szemléletet fejeznek ki.
A szerzők feltételezik, hogy ez a kötet hasznos segédeszköz lesz mindazoknak, akik a munkaképességgel kapcsolatban fogják felütni az egyes fejezeteket. Segítséget nyújthat például annak megítélésében, valóban részesült-e a beteg a számára szükséges rehabilitációs programban. Az egyes fejezetek azokat a módszereket foglalják össze, amelyeket a rehabilitációban alkalmazni kell, így tehát eldönthető, megvalósult-e a szükséges rehabilitáció.
A könyv külön fejezetekben tárgyalja többek között az ortopédiai, reumatológiai, traumatológiai, szülészet-nőgyógyászati, storke utáni és a gerincvelő-sérülteket, érbetegeket, gyermekeket, urológiai betegeket érintő rehabilitációt.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés