Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Lukovich Tamás: Lenyűgöző labirintus - Az építészetelmélet világa
Lukovich Tamás: Lenyűgöző labirintus - Az építészetelmélet világa

"Az építészetelmélet történetét megírni felületes pillantással amolyan meddő akadémikus tevékenység dohos, levegőtlen könyvtárszobákban - holott ha jól csinálják, intellektuális kalandregény is lehet. Lukovich Tamás jól csinálja. Már ezredfordulós urbanisztikai apus magnumában (A posztmodern kor városépítészetének kihívásai) előszeretettel alkalmazta, honosította az angolszász (ausztrál, brit és amerikai) szakmai metodológiát;később ezt a Bevezetés az építészelméletbe című könyvében terjesztette ki az architekúra egészére. Mostani összegzése túllép a rendszerező krónikás szerepkörén:a társtudományok organikus beemelésével nemcsak filozófiai magasságokba jut, de igényesen szórakoztat is - időben és térben diszkrét Ariadné-fonalat adva az építészeti teóriák e valóban lenyűgöző labirintusában." (Csontos János)

Lukovich Tamás (1957) Hild-díjas építő- és építészmérnök tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen, valamint a Sydney Universityn végezte, PhD fokozatát pedig a Pécsi Tudományegyetemen kapta.
Pályafutása során dolgozott tervezőként, menedzserként, valamint oktatóként, illetve kutatóként itthon és a tengerentúlon. Hosszabb ideig a University of New South Wales Építészkarának oktatója volt. Jelenleg a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán az Építészeti Intézet főiskolai tanára. Érdeklődési illetve kutatási területe a kortárs urbanizáció, valamint az empirikus (város)építészeti elméletek fejlődése.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés