Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Ostromnapló - Szerzetes nővérek a halálkatlanban 1944. március 19-étől 1946. február 16-áig
Ostromnapló - Szerzetes nővérek a halálkatlanban 1944. március 19-étől 1946. február 16-áig

"Ez a szerény tanulmány nem dicsekedhetik a krónikától megkívánt hűséggel és teljességgel. Az egyes mozzanatokat sem örökíti meg a szellemi fényképezés eszközeivel. Csupán azokat az eseményeket foglalja össze, amelyek a megpróbáltatások körvonalait, lelki hatásait, a kínálkozó missziós lehetőségeket és Társulatunk szellemének izmosodását rajzolja meg az utókornak." (A Szociális Missziótársulat nővérei)

"A német megszállás előrevetette annak árnyékát, hogy a gazdag, sokrétű, komoly szociális tartalommal rendelkező katolikus egyházi tevékenység súlyos akadályokkal találkozik a közeljövőben. Így is történt. A háború és az ostrom világvégét idéző hangulata azonban nem bátortalanította el a papokat, szerzeteseket, apácákat. Tették, amit lelkiismeretük diktált.
Aknatűzben, Sztálin-orgonák hangja mellett is imádták Istent (végezték a liturgikus szolgálatot), és szolgálták az arra rászoruló felebarátot. Minden egyes éhezőben, sebesültben, haldoklóban fölfedezték, meglátták a szenvedő Krisztust. Mindennek megindító tanúsága az ostromnapló." (Török József teológus, egyháztörténész, egyetemi tanár)


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés