Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Farkas Péter: Johanna
Farkas Péter: Johanna

Őrült Johanna spanyol királynő a fiatalon meghalt férjét nem engedte eltemettetni. Hétszáznyolcvanhat napon keresztül bolyongott a holttestet rejtő koporsóval. Ezután negyvenhat évig élt toronyfogságban, ahová saját gyermekei záratták. Farkas Péter regényét az ő alakja ihlette.
A cselekmény hiteles történelmi forrásokból építkezik, ám ne hagyományos történelmi kalandregényre számítson az olvasó, Johanna figurája az író radikálisan lecsupaszított világának nem hőse, hanem csupán szenvedő alanya. A világ végletekig lepusztult és kegyetlen, az emberek szabad akaratuktól megfosztva tengődnek, és hidegvérrel gépiesen szaporítják tovább a parttalan szenvedést. Ebben a könyvben a természet is közömbös és szürke, a művészet pedig nem megenyhülést vagy felszabadulást, hanem kibírhatatlan fájdalmat okoz.
Farkas Péter hasonlóan korábbi könyveihez, a végponthoz igyekszik mind közelebb jutni, egyúttal megmutatni, milyen mélyre süllyedt az emberi lény: már csak zsarnoki test, a biológiai kényszer, a kérlelhetetlen anyag múködteti, semmi más.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés