Áruházunk december 15-én 0 órától december 24-n 12 óráig zárva tart, rendeléseket nem fogadunk.
A már leadott rendeléseket folyamatosan teljesítjük.
Legkésőbb december 18-án hétfőn minden rendelést átadunk a postának, a futárszolgálatnak, valamint átviszünk a személyes átvételi pontra.

Valamennyi kedves vásárlónknak Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk.

Várjuk vissza december 24-én 12 órától ismét.

Ügyfélszolgálat: +3618909816 +36304475140
ugyfelszolgalat@ujkonyvek.hu
Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Közösségi és közéleti aktivitás - Vizsgálat három ország hét magyar kistelepülésén
Közösségi és közéleti aktivitás - Vizsgálat három ország hét magyar kistelepülésén

Közösségekben élni, ám szabadon, kétségtelenül jobb, mint közösségen kívül, atomizáltan. A közösségi összefogás és eszmecsere segíti az információk közvetítését és feldolgozását, az érdekek közösségi érvényesítését, s felkeltheti a közélet iránti igényt. A közösség azonban nem csak boldogít, óv és véd, de gyakran fékezi az egyéni vágyakat, önkorlátozást, szolidaritást is elvár.
Ez a tanulmánykötet három ország hét magyarlakta kistelepülésén végzett szociológiai vizsgálat eredményeit tartalmazza. A kutatás a helyi közösségi lét és a helyi közéleti aktivitás összefüggését kereste. Azzal a feltételezéssel indul, hogy a kistelepüléseken még ma is személyesen ismerik egymást, az emberek, nagyobb a személyközi bizalom és szolidaritás, melyek nyomán erősebben formálódhatnak a lokális közösségek is. A falvak erős kisközösségei pedig katalizálhatják a demokratikus közélet iránti igényt is.
A vizsgálat kétségtelenül jelezte, hogy a mintába került településeken - különösen a határon túli nemzetiségi falvakban - valóban erősebbek az egyének helyi informális és szervezett kisközösségi kötelékei. Ugyanakkor a települési közösségi összefogást gyakran megosztják, gátolják az egymás ellen feszülő pártok képviselői, a közéleti aktivitás igényét pedig jelentősen fékezi a falun élők átlagostól alacsonyabb műveltsége-iskolázottsága és vagyoni jólétének, gazdasági aktivitásának hiánya.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés