Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Tanulj külföldön! - Hol, hogyan, mennyiért? (P)
Tanulj külföldön! - Hol, hogyan, mennyiért? (P)

"A becslések szerint 10 ezerre tehető azoknak a magyar diákoknak a száma, akik jelenleg külföldön járnak egyetemre, de az érdeklődés évről-évre egyre nő. Az élvonalbeli gimnáziumok diákjainak legalább tizede már külföldre készül továbbtanulni. Szakmai partnerünk, az Engame Akadémia 500 szülő és 500 diák bevonásával készült kutatása szerint a középiskolás diákoknak alig 40 százaléka biztos abban, hogy itthon szeretne továbbtanulni. A megkérdezett szülők 85 százaléka hajlandó lenne gyermeke külföldi tovább tanulását támogatni.

A Kilépő egy útikalauz, amely azon diákok és szülők számára ad hasznos tanácsokat, akiket foglalkoztat a külföldi továbbtanulás. A kiadvány legfőbb üzenete az, hogy alaposan fel kell készülni a külföldi utazásra: a fiatalnak nemcsak az adott országról és a felsőoktatási intézményről kell minden lehetséges információt megszereznie, hanem egy belső utat is végig kell járnia, melynek során megismeri önmagát, és meghatározza céljait.

A Bookazine-ban egyrészt olyan szempontokat és összehasonlításokat mutatunk be, amelyek segítik a diákokat, hogy eligazodjanak az egyetemi rangsorok, a tandíj és hitellehetőségek, a megélhetési költségek, az életszínvonal, a társadalombiztosítás és a munkavállalási lehetőségek útvesztőjében. A tudatos tervezés ez esetben kulcsfontosságú, a megfelelő egyetem, főiskola megtalálása rengeteg buktatót rejthet magában.

A kiadványban részletesen bemutatjuk a legkeresettebb célpontokat: a legnagyobb hangsúlyt Nagy-Britanniára helyezzük, ahol csak a tavalyi, 2014-15-ös tanévben 450 gólya kezdte meg a felsőfokú tanulmányait. Emellett az összes fontosabb európai államhoz, az Egyesült Államokhoz és néhány egzotikusabb országhoz is tanácsokat adunk, kezdve a felvételi eljárástól és határidőktől a tandíjon át a nyelvvizsga-követelményekig.

A Bookazine azok számára is hasznos lehet, akik nem szeretnék az egyetem mind az öt évét külföldön tölteni, hiszen részletesen írunk az Erasmus+, Fulbright, DAAD és más, magyar diákok számára is elérhető ösztöndíjprogramokról és külföldi részképzési lehetőségekről. Emellett az egyéb lehetőségekről, például a nagyvállalatoknál vagy nemzetközi szervezeteknél töltött szakmai gyakorlatokról, a külföldi nyelvtanulási programokról, a sportkarrierről vagy a nemzetközi önkéntességről is beszámolunk.

Hiszünk abban, hogy nemcsak az egyetemi rangsorok és tandíj kalkulációk számhalmazán múlik, hogy egy fiatal és a családja helyes döntést tudjon hozni, és a tanulmányút beváltsa a hozzá fűzött reményeket, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a személyes véleményekre és pszichológiai szempontokra. Szinte minden országról megírjuk egy-egy kint tanuló diák véleményét vagy tanácsait, hosszabb-rövidebb interjúkat készítünk a már dolgozó egykori egyetemistákkal. A szülők dilemmáinak és nehézségeinek külön oldalakat szentelünk, illetve pszichológus és HR-tanácsadó is beszél majd a külföldi továbbtanulás előnyeiről és hátrányairól." (a Kiadó)


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés