Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Bertrand Meyer-Stabley: Az igazi Elizabeth Taylor
Bertrand Meyer-Stabley: Az igazi Elizabeth Taylor

Ibolyakék szempár, varázslatos mosoly, az alkohol és a gyémántok iránti fékezhetetlen szenvedély, nyolc férj -köztük élete szerelme a világhírű Richard Burton), életmenő sebészeti beavatkozások, hangos veszekedések a díszletek mögött, a zsidó vallás felvétele szerelemből, kiszámíthatatlan természet, mélységesen jó lélek: ki az a sokszínű személyiség, kire ráillik ez a leírás?
Bertrand Meyer-Stabley feltárja Liz Taylor titkait ebben a minden apró részletre odafigyelő életrajzban. A tízéves korától rajongással körülvett sztár lételeme a filmvilág. Igényes, kezelhetetlen, de minden filmjével gazdagítja a drámai kifejezés eszköztárát. Pályája elején jó családból származó lányokat alakít, majd egyre összetettebb személyiségeket formál, köztük a felejthetetlen Kleopátrát, mielőtt belevetné magát a gyötrődő nő szerepébe a "Nem félünk a farkastól" című filmben.
A számos sorscsapás és nehézség ellenére soha nem hagyott alább Elizabeth életszeretete és élete végéig rendületlenül küzdött a méltán világhíres AIDS elleni alapítványa oldalán. Elizabeth Taylor korunk mitikus személyisége.
Volt. Ma már ezt múlt időben kell írni. A filmcsillag 2011. március 23-án, egy szerdai napon kora délelőtt hunyt el Los Angelesben a Cedars-Sinai Medical Centerben, szívelégtelenségben. Elizabeth Taylor a halála után sem veszítette el legendás humorérzékét. Meghagyta, hogy a temetése tizenöt perccel később kezdődjön a meghirdetettnél: így késte le a saját temetését.
A félig francia, félig ír származású Bertrand Meyer-Stabley sok nagy személyiség életrajzának szerzője, köztük Grace Kelly, Jackie Kennedy, Audrey Hepburn, angliai Margit hercegnő, Melina Mercouri, a windsori hercegnő, Ingrid Bergman, Soraya hercegnő és Sophia Loren. Több lap, köztük az Elle munkatársa.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés