Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Gábor György: Az idő nélküli hely - Vallásfilozófiai és vallástörténeti tanulmányok
Gábor György: Az idő nélküli hely - Vallásfilozófiai és vallástörténeti tanulmányok
A két vándor az idő börtönének lakája: az egyik a múlté, a másik a jövőé. Az egyik vándor háttal áll, hiszen a múltat kémleli. Ő a történész, a "visszafelé tekintő próféta". Talán épp Jesája, aki próféciájában újraépít, s az örökkévalóság mozgó képét, az időt visszafordítja. "És fiaid felépítik az ősi romokat, múlt nemzedékek alapjait feltámasztod." Romokat tesz újra lakhatóvá, a framentumokból a tiszta ész világát építi újra. A vándor boldog, hiszen világot alkot, noha tudja, hogy a múlt újraalkotott világa a szanaszét heverő kőrengetegben fogja bevégezni.
A másik vándor is háttal áll, ő a jövőt fürkészi. Rendületlenül néz előre, mintha csak egy távoli pontra szegezné tekintetét, de nincs távoli pont, nincs semmi sem. Addigra ezek a kövek már nem lesznek, csak a vég, a teljes pusztulás. A vándor búskomor, hiszen egy világot lát megsemmisülni, noha tudja, hogy saját végzete felé rohanó, majdan bevégződő világát most még a szanaszét heverő kőrengeteg - a múlt élő jelzete - tartja fogva.
Hogy miben bízhatunk? A két vándorban. Önmagunkban. Az emlékeinkben és a vágyainkban. Abban, hogy erőt merítünk a múltból, s reménykedünk a jövőben. A többi nem a mi dolgunk.

Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés