Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Gerő András: Merénylettől hadüzenetig - A béke utolsó hónapja a Monarchia Magyarországán (1914. június 28. - 1914. július 28.)
Gerő András: Merénylettől hadüzenetig - A béke utolsó hónapja a Monarchia Magyarországán (1914. június 28. - 1914. július 28.)

"Kötetünk a béke utolsó hónapjairól szól a Monarchia Magyarországán.
Harmincegy napról kap beszámolót az olvasó; ez a 31 nap az 1914. június 28-tól július 28-ig terjedő időszakot öleli el.
1914. június 28-án Szarajevóban, a Monarchia által 1908-ban a birodalom részévé tett - azaz annektált - Bosznia fővárosában Gavrilo Princip szerb diák megöli Ferenc Ferdinánd trónörököst és feleségét, Chotek Zsófiát. Ez az az esemény, amire a Monarchiának reagálnia kell. Egy hónappal később, július 28-án a Monarchia követe átnyújtja a hadüzenetet Szerbiának. Kezdetét veszi a kortársak által "nagy háborúnak" vagy egyszerűen csak "világháborúnak" nevezett eseménysor.

Hatvan korabeli kiadvány cikkanyagából készült a válogatás. Ez a hatvan lap jószerivel a teljes történelmi Magyarországot bemutatja, a Dunántúltól az Alföldig. Erdélytől a Felvidékig és a Délvidékig számos sajtóorgánum szerepel az összeállításban.
Megtudhatjuk: mi érdekelt az embereket; mi volt fontos és kevésbé fontos számukra. Kiderül, a tájékozódni vágyó olvasó mit tudhatott meg arról, hogy ebben a szokásos éghajlatú, nem rendhagyónak induló nyárban végérvényesen véget érnek-e a már megszokottnak számító békeidők." (a Kiadó)


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés