Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Misima Yukio: Barátom, Hitler és Madame de Sade
Misima Yukio: Barátom, Hitler és Madame de Sade

"Misima tehetsége egészen kivételes, és ez nemcsak japán, hanem világszínvonalú tehetség. Talán háromszáz évente ha egyszer születik ekkora zseni, mint ő" - nyilatkozta róla a Nobel-díjas barát és mester, Kavabata Jaszunari nem sokkal az író döbbenetes és elképesztő öngyilkossága előtt. Misima (1925-1970) életműve mérhetetlenül gazdag, szerteágazó és roppant izgalmas. Ha csupán a színházi elemekre koncentrálunk, akkor is hihetetlen méretű és súlyú anyaggal van dolgunk. (Jámbor József)

Az irodalmi Nobel-díjra több ízben felterjesztett Misima Jukio a modern korba helyezett klasszikus japán nó-drámáiban és más színdarabjaiban a szépség mindenek felettiségét hangsúlyozta. Kifinomult esztétikai érzékenységű, kritikai szellemű műveiben a japán író a klasszikus szépségideál megformálására törekedett modern nyelvi eszközökkel. Ugyanakkor a szadista brutalitás, a pusztítás gyönyöre sem volt idegen tőle.
Színházainkban számos darabját bemutatták már, de színdarabjai nagy részét eddig még magyarra sem fordították. Drámáinak összegyűjtött megjelentetése hézagpótló vállalkozás a magyar könyvkiadásban. (Vihar Judit)

6 500 Ft
Akció: 5 135 Ft

Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés