Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Fröhlich Dávid: Huszárok, előre! - Magyar sereglovasság a II. világháborúban
Fröhlich Dávid: Huszárok, előre! - Magyar sereglovasság a II. világháborúban

A huszárság mozgékony, gyors és tűzerős fegyvernem. Hivatása: a harchoz kedvező előfeltételek teremtése, közreműködés a döntésben, a döntés után a siker kíméletlen kiaknázása, vagy a balsiker ellensúlyozása és a felderítés. A lovasság feladatait úgy szabjuk meg, hogy jellemző tulajdonságai, a nagy mozgékonysággal párosult tűzerő, az utaktól való függetlenség, mindig érvényesüljenek.”
(A Magyar Királyi Honvédség Harcászati Szabályzata, 1938)
*

A Magyar Királyi Honvédség legmagyarabb fegyverneme a lovasság. A második világháborúban is a korabeli huszárság és honfoglaló lovas őseink méltó utódjának volt tekinthető.

Szerepe és a II. világháborúban való részvétele az alábbi TARTALOM szerint követhető nyomon.

BEVEZETŐ
• 1. A KORSZERŰ LOVASSÁG KIALAKULÁSÁNAK TÖRTÉNELMI ELŐZMÉNYEI (1715 - 1939): (A klasszikus magyar huszárság virágzásának kora. Magyar lovasság az első világháborúban.);

• 2. MAGYAR LOVASDANDÁROK AZ 1939 - 1941. ÉVI TÁMADÓ HADMŰVELETEKBEN: (A Magyar Királyi Honvédség sereglovassága. Kárpátalja visszafoglalása. A délvidéki hadjárat. A Szovjetunió elleni támadó hadművelet.);

• 3. A MAGYAR LOVASHADOSZTÁLY AZ 1914 - 45. ÉVI HARCOKBAN: (A honvéd lovasság átszervezése - 1942 - 1943. Magyarország katonapolitikai helyzete - 1944 tavasz - nyár. Az 1. lovashadosztály harcai a keleti fronton 1944 - ben. A hazai föld védelmében.

ÖSSZEGZÉS - FÜGGELÉK - FELHASZNÁLT IRODALOM;

*
A „HUSZÁROK, ELŐRE!” című ezen kiadványt a második világháborús magyar sereglovasság bemutatása és tevékenységének reális értékelése iránt érdeklődő olvasóink figyelmébe ajánljuk.

„A jövő magyar generációjának szent kötelessége, hogy híven őrizzük a magyar katona, és ezen belül a magyar huszár emlékét, akik fenntartották, bizonyították, gyarapították hazánk dicsőségét!”


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés